5 steg för att minska stress i vardagen

5 steg för att minska stress i vardagen

Vi är många som lever stressiga liv. Vardagen består av en svår balans mellan jobb, skola, familj och vänner och helst ska man prestera överallt samtidigt.

Att vara stressad kan ibland nästan kännas som en del av livet – men så behöver det inte vara! Här får du 5 goda råd för att bli bättre på att stanna upp, koppla ner och stressa av.

1. Vila och återhämta dig ordentligt

Vi kan klara av stressiga perioder om vi ser till att återhämta oss ordentligt däremellan. Om du vet att du har mycket att göra, försök planera in tid för vila. Läs en bok, ta en tupplur, gå på en promenad, umgås med familjen eller bara sätt dig och andas ett tag.

2. Slarva inte med sömnen

En god natts sömn är viktigt, delvis för humöret, men också för att orka vara pigg och effektiv under dagen.

När vi sover bearbetar hjärnan intryck, händelser och information och om du får sova en lång och skön natt kommer du vakna mer utvilad och mindre stressad. Varva ner ordentligt innan läggdags, helst utan skärmar, och håll sovrummet mörkt och svalt. 

3. Planera in tid för träning

Fysisk aktivitet gör underverk med både kropp och hjärna. Du känner dig piggare, starkare och mer avslappnad av ett träningspass, blodcirkulationen ökar och hjärnan får högre syresättning, vilket motverkar trötthet och utmattning.

Träning kan även motverka depression, samtidigt som du förbättrar minnet och koncentrationsförmågan, vilket i slutändan gör dig mindre stressad.

4. Ställ rimliga krav på dig själv

Säger du ja till allt, både på jobbet och hemma? Då är det dags att sluta med det. Om du alltid jobbar över och känner att du ändå inte får någonting gjort, då har du för mycket att göra.

Gör en rimlig plan för din arbetsdag (och även din lediga tid om det behövs) och ta inte på dig fler uppgifter än du faktiskt har tid med. Det är dessutom helt okej att tacka nej till aktiviteter, om du känner att du blir stressad av tanken på att få plats med ännu en grej i schemat.

  1. Unna dig egen tid

Du är viktigast i ditt liv och din hälsa kommer först. Om du inte tar hand om dig själv kommer det dessutom bli svårare att ta hand om familj och vänner.

Därför är det viktigt att du unnar dig själv egentid, då du kan slappna av, varva ner och fokusera på vad som är bra för just dig.

Ett bra tips är att inkludera en avkopplande nackmassage, för att även dina muskler och leder ska slappna av. Welify Nackmasserare använder elektrisk muskelstimulation (EMS), som skickar milda elektriska impulser genom huden, vilket naturligt minskar muskelspänningar och huvudvärk.

Ett perfekt sätt att koppla av på, samtidigt som du löser upp muskelknutar och andra stelheter. Nackmasseraren har flera olika funktioner, möjlighet till värme och är en mycket effektiv hjälp vid nedvarvning.

Tillbaka till blogg