Bli av med muskelknutar i nacken - 5 bra tips

Bli av med muskelknutar i nacken - 5 bra tips

Ont i nacken är ett vanligt problem, speciellt för alla som sitter vid en dator hela dagarna. Om du dessutom jobbar hemifrån är det inte säkert att du har tillgång till samma ergonomi som på kontoret, vilket lätt orsakar smärta.

Men det finns några saker du kan göra i vardagen för att bli av med jobbiga muskelknutar i nacken.

Här får du en liten guide med 5 bra tips.

1. Tänk på hållningen

Om du sitter och jobbar mycket om dagarna, försök att tänka på hur du sitter. Det är lätt att börja slarva med hållningen och plötsligt sitter du i soffan med datorn i knät och alldeles för böjd nacke.

För att minska risken för nacksmärta ska du helst ha övre kanten på laptopen i ögonhöjd, så ett bra tips är att ställa datorn på några böcker på skrivbordet och sedan använda ett externt tangentbord och extern mus.

2. Kom ihåg att röra på dig

Undvik att sitta i samma position och jobba i flera timmar. Har du möjlighet att stå upp och jobba? Kom också ihåg att ta rörelsepauser, gärna varje timme. Sträck på dig, få lite blodcirkulation och stretcha ut nacke, rygg och andra delar av kroppen där du lätt får ont.

3. Vila ordentligt

Alla har vi någon gång vaknat på morgonen med en riktigt jobbig nackspärr. Stress och andra spänningar påverkar sömnen och gör det svårare att slappna av och du kanske spänner dig i sömnen utan att du märker det. En dålig natts sömn kan därmed göra dina nackproblem värre, så kom ihåg att varva ner, slappna av och försök sova så många timmar som du behöver.

4. Träna regelbundet

Träning gör oss piggare, friskare och till och med gladare. Endorfinerna som utsöndras vid fysisk aktivitet är riktiga lyckopiller, som kan göra det enklare att lösa problem eller krångliga situationer på jobbet.

Träning gör dig stark, ökar din muskelmassa och minskar risken för att du ska få ont i kroppen. Så försök att träna och motionera regelbundet, för en smärtfri kropp hela livet.

5. Mjuka upp nacken med massage

Det finns mycket du kan göra för att förebygga smärta, men ibland uppstår ändå jobbiga muskelknutar som är svåra att bli av med. Ett bra tips är att mjuka upp nacken med ett smart massageverktyg.

Welify Nackmasserare använder sig av TENS, som skickar den milda elektriska impulser genom huden vilket minskar huvudvärk och muskelspänningar, helt utan biverkningar.

Du placerar den runt nacken, väljer mellan olika funktioner och låter den arbeta igenom och lösa upp dina stela muskelknutar i lugn och ro. Perfekt att sätta på sig när du kopplar av med en bra film efter en lång arbetsdag. Smidigt, praktiskt och otroligt effektivt!

Tillbaka till blogg