Därför används TENS inom sjukvården

Därför används TENS inom sjukvården

Har du ont i nacken? Är du stel i ryggen eller har andra problem som du inte blir av med? Ungefär var femte person i Sverige lider av någon form av värk eller långvarig smärta.

Det är framförallt vanligt att ha ont i ryggen och nacken, och många läkare och experter tror att det beror på mycket stillasittande i form av kontorsarbete. 

Det är jobbigt att ha ont – förutom att smärtan begränsar dig från att röra dig normalt i vardagen, träna, leka med dina barn samt lyfta och bära tunga saker, är det vanligt att känna sig nedstämd av långvarig värk.

Så kan du få hjälp mot smärtan

Många som lider av långvarig värk och smärta får olika typer av smärtstillande läkemedel. Att behandla med massage och värme är också två vanliga metoder. 

Ett annat alternativ är behandling med TENS, en effektiv metod som används dagligen av fysioterapeuter, kiropraktorer och andra vårdgivare för att motverka allt ifrån stress och trötthet till muskelvärk, artros, mensvärk, endometrios och spänningshuvudvärk.

Vad är TENS?

 TENS står för Transkutan Elektrisk Nervstimulering och innebär att du behandlar kroppen med små, elektriska impulser. 

Dessa impulser blockerar smärtsignalerna i nerverna där du har ont, och detta gör att signalen som ska meddela hjärnan att du har ont aldrig kommer fram. 

Du upplever alltså ingen smärta, samtidigt som TENS hjälper till att förstärka kroppens egen smärtlindring genom utsöndring av endorfiner. De svaga, elektriska impulserna ökar dessutom blodcirkulationen i smärtområdet vilket mjukar upp stela och spända muskler.

TENS inom sjukvården

Många vårdgivare väljer att använda TENS som behandling av smärta och värk. En stor fördel med behandling genom TENS är att nämligen att metoden helt saknar biverkningar. De små elektriska impulserna behandlar smärtan omgående utan att lämna några spår och som patient har du alltid full kontroll över behandlingen.

Behandla din smärta med TENS

Med en Welify Nackmasserare kan du effektivt lindra smärta och värk på två sätt. Genom TENS elektriska impulser blockeras smärtsignalerna till hjärnan, vilket leder till en omedelbar smärtlindring, samtidigt som Welify Nackmasserare stärker kroppens naturliga system genom att frigöra endorfiner vid smärtområdet. 

Tillbaka till blogg