Därför finns det ett samband mellan nackont och huvudvärk

Därför finns det ett samband mellan nackont och huvudvärk

Huvudvärk är ett vanligt problem som många lider av dagligen. Det blir svårt att fokusera längre stunder och du känner dig trött och sliten, även fast du sovit ordentligt och druckit mycket vatten.
Men vad många inte vet är att huvudvärken faktiskt kan uppstå i nacken.

Så påverkas huvudvärk av nackont

Spänningshuvudvärk är en tuff huvudvärk som drabbar många, ofta efter långa perioder av fokuserat arbete. Smärtan kan stråla över pannan och ner över nacken och göra så att du känner dig stel och orörlig. 

Spänningsvärk kan ha flera olika anledningar, som till exempel stress, järnbrist och depression, men problem i nacken kan också vara en utlösande faktor till huvudvärken. 

Det innebär då ofta att du har nedsatt funktion i nackens kotor och muskulatur och att påfrestningar och överansträngningar i nacken i sin tur har gjort så att smärtan strålar upp i och runt huvudet.

5 orsaker till varför din nacke ger dig huvudvärk

  • Du sitter onaturligt eller håller nacken på ett påfrestande sätt under långa perioder, till exempel när du arbetar, vilket leder till att nackens stelhet orsakar spänningshuvudvärk.
  • Du är stressad, vilket ger stela muskler och leder och i förlängningen ökad risk för huvudvärk.
  • Du glömmer att stretcha nackens muskler efter fysisk aktivitet, vilket kan göra att stelhet uppstår och orsakar huvudvärk.
  • Du sover på ett onaturligt sätt, kanske med för många kuddar, vilket gör att musklerna i nacken krampar och orsakar huvudvärk.
  • Du har varit med om en olycka eller utsatts för annat trauma mot nacken som gör att huvudvärk ofta uppstår.

Så kan du bli av med spänningshuvudvärk

Lider du av huvudvärk som orsakas av nackproblem? Förutom att se över dina dagliga rutiner, som hur du sover, sitter och arbetar, kan du motverka smärta i nacken med hjälp av en smart och effektiv nackmasserare. 

Welify Nackmasserare är ett enkelt massageverktyg som med hjälp av små, elektriska impulser blockerar smärtsignalerna till hjärnan.

Detta leder till en omedelbar smärtlindring i nacken – och huvudet – samtidigt som nackmasseraren stärker kroppens naturliga system genom att endorfiner frigörs vid smärtområdet.

Welify Nackmasserare har flera olika funktioner, möjlighet till värme och är mycket effektiv vid nedvarvning. Den löser upp muskelknutar och stelheter, samtidigt som du blir av med muskelspänningar och huvudvärk.

Tillbaka till blogg