Welifys Novabelt och Rödljusterapi för Ländryggssmärta

Welifys Novabelt och Rödljusterapi för Ländryggssmärta

Welifys produkt, Novabelt, representerar en av de senaste teknikerna för att hantera smärta i ländryggen med hjälp av rödljus. Här går vi igenom hur denna produkt enhet fungerar och hur den använder rödljus med en våglängd på 650 nm för att lindra smärta.

Vad är Novabelt?

Novabelt är en produkt utvecklad av Welify för smärtlindring i ländryggen. Den har utformats som ett bälte som man bär runt midjan. Genom att kombinera innovativ teknik med bekvämlighet, erbjuder Novabelt en icke-invasiv metod för smärtlindring.

Hur fungerar rödljus med 650 nm?

Våglängden av ljuset, mätt i nanometer (nm), bestämmer ljusets egenskaper och dess interaktioner med biologiska system. Rödljus på 650 nm tränger in i hudens yttre lager och når de underliggande vävnaderna.

När detta ljus absorberas av kroppens celler, särskilt mitokondrierna, kan det stimulera produktionen av adenosintrifosfat (ATP). ATP är en energibärare i cellerna, och en ökad produktion kan påskynda cellens reparations- och återhämtningsprocesser.

Hur hjälper Novabelt ländryggen?

När Novabelt används på ländryggen, riktar den röda ljusvåglängden på 650 nm sig direkt mot det drabbade området. Genom att stimulera ATP-produktionen i de drabbade cellerna och vävnaderna:

1. Förbättrar cellregenerering: En ökad ATP-produktion kan hjälpa cellerna att reparera sig själva snabbare, vilket kan lindra smärta orsakad av skador eller inflammation i ländryggen.

2. Minskad inflammation: Rödljus kan minska tecken på inflammation, vilket ofta är en av huvudorsakerna till smärta i ländryggen.

3. Ökar blodcirkulationen: Rödljusterapi kan öka blodflödet till det behandlade området, vilket kan hjälpa till med näringstillförsel och borttagning av avfallsprodukter.

Slutsats

Welifys Novabelt tar fördelarna med rödljusterapi och paketerar dem i en bärbar, lättanvänd enhet specifikt designad för att hantera smärta i ländryggen.

Genom att använda rödljus med en våglängd på 650 nm kan den effektivt stimulera kroppens naturliga reparationsmekanismer, minska inflammation och öka blodcirkulationen för att lindra smärta.

Tillbaka till blogg